no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Κούβα: Το απάνθρωπο αμερικανικό εμπάργκο έχει προκαλέσει απώλειες 134,5 δισ. δολαρίων...



Κούβα: Το απάνθρωπο αμερικανικό εμπάργκο 
έχει προκαλέσει απώλειες 134,5 δισ. δολαρίων...


Το απάνθρωπο εμπάργκο των ΗΠΑ εναντίον της Κούβας, έχει προκάλεσε οικονομικές ζημίες που αποτιμώνται σε τουλάχιστον 134,499 δισεκ. δολάρια, στα 56 χρόνια της εφαρμογής του! Αυτό αναφέρεται σε επίσημη έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα, το υπουργείο Εξωτερικών της Κούβας.
Σύμφωνα με την ίδια έκθεση μόνο τον τελευταίο διάστημα που αφορά την περίοδο από τον Απρίλιο του 2017 έως τον Μάρτιο του 2018, προκάλεσε απώλειες 4,321 δισεκ. δολαρίων στην Κούβα.
«Στη διάρκεια της περιόδου που καλύπτει η έκθεση, ο αποκλεισμός προκάλεσε απώλειες της τάξης των 4,321 δισεκ. δολαρίων για την Κούβα», αναφέρει το υπουργείο στο επίσημο κείμενο του.
Το εμπάργκο της Ουάσιγκτον στο νησί της επανάστασης, διαρκεί 56 χρόνια και παρότι η Κούβα με τις ΗΠΑ απεκατέστησαν μερικώς τις διπλωματικές σχέσεις τους, τον Ιούλιο του 2015, το αμερικανικό Κογκρέσο διατήρησε το εμπάργκο.
Για πρώτη φορά τέθηκε σε εφαρμογή το 1962, και «σε τρέχουσες τιμές, ο αποκλεισμός προκάλεσε ζημίες που αποτιμώνται σε τουλάχιστον 134,499 δισεκ. δολάρια» για την κουβανική οικονομία, συνεχίζει το υπουργείο.
Από τον Νοέμβριο του 2017, ο Ντόναλντ Τραμπ, αύξησε τις κυρώσεις εναντίον της Αβάνας, δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα στην Κουβανική οικονομία.
Τα μέτρα αυτά «είχαν αποτέλεσμα μια σημαντική μείωση των επισκέψεων από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και προκάλεσαν μεγάλα εμπόδια στις οικονομικές και εμπορικές σχέσεις κουβανικών επιχειρήσεων με ενδεχόμενους Αμερικανούς εταίρους ή τρίτες χώρες», διευκρινίζεται στο κείμενο του κουβανικού υπουργείου.
«Η ένταση του αποκλεισμού της Κούβας συνοδεύτηκε από μια επιθετική, απειλητική και αναιδή ρητορική και από περιορισμούς εκ μέρους των ανώτατων επιπέδων της αμερικανικής κυβέρνησης, κάτι που δημιουργεί μια μεγάλη έλλειψη εμπιστοσύνης και αβεβαιότητα», προστίθεται στην έκθεση.
Βάσει ενός ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών υπό τον τίτλο «Η ανάγκη να τερματιστεί το οικονομικό, εμπορικό και χρηματοδοτικό εμπάργκο που επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε βάρος της Κούβας», η κυβέρνηση υποβάλλει κάθε χρόνο έκθεση στον ΟΗΕ.
Από το 1992, η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ έχει εγκρίνει 26 φορές αυτή την έκθεση, κάτι που ερμηνεύεται ως απόρριψη του εμπάργκο, αλλά οι ΗΠΑ συνεχίζουν την ιμπεριαλιστική πολιτική τους, επιδιώκοντας με κάθε τρόπο να στραγγαλίσουν οικονομικά τον Κουβανικό λαό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου