no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 8 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό στην Υεμένη....





ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ από 8 εκατομμύρια άνθρωποι κινδυνεύουν από λιμό στην Υεμένη.... // (Κι όμως! Οι ...πολιτισμένοι "αφεντάδες του κόσμου", οι δυνάστες και φονιάδες των λαών, θα γιορτάσουν με ...μεγάλη ...κατάνυξη -και περισσή υποκρισία- την εκ νέου γέννηση του Χριστού, θα πανηγυρίσουν τον Αλλάχ ή τον Βούδα τους... Και στις Υεμένες του κόσμου θα στείλουν κι άλλα βλήματα, κι άλλες σφαίρες, κι άλλη τυραννία, κι άλλη πείνα... 
-Δ.Τζ.)
~~~~~
Οι αντιμαχόμενες πλευρές στην Υεμένη θα πρέπει να επιτρέψουν να διανεμηθεί περισσότερη βοήθεια στους 8,4 εκατομμύρια ανθρώπους στη χώρα που «βρίσκονται ένα βήμα πριν τον λιμό», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του ΟΗΕ χθες Δευτέρα.
Ο συνασπισμός υπό τη Σαουδική Αραβία που μάχεται εναντίον των Χούτι στην Υεμένη έκλεισε τον προηγούμενο μήνα όλα τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της χώρας, αφού αναχαίτισε πάνω από το Ριάντ έναν πύραυλο που εκτόξευσαν οι σιίτες αντάρτες.
Ο Τζέιμι ΜακΓκόλντρικ, συντονιστής ανθρωπιστικών υποθέσεων για την Υεμένη, δήλωσε ότι έκτοτε ο αποκλεισμός της Υεμένης έχει χαλαρώσει, όμως η κατάσταση παραμένει πολύ δύσκολη.
«Ο συνεχιζόμενος αποκλεισμός των λιμανιών περιορίζει τα αποθέματα σε καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, ενώ παράλληλα αυξάνει δραματικά τον αριθμό των ευάλωτων ανθρώπων που χρειάζονται βοήθεια», κατήγγειλε ο ΜακΓκόλντρικ.
«Οι ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων, περιλαμβανομένων 8,4 εκατομμυρίων Υεμενιτών που είναι ένα βήμα πριν τον λιμό, εξαρτώνται από την ικανότητά μας να συνεχίσουμε τις επιχειρήσεις μας και να προσφέρουμε ασφαλές νερό, τρόφιμα, καταλύματα, υγειονομικές υπηρεσίες και διατροφική στήριξη», τόνισε.
Ο αριθμός αυτός αποτελεί αύξηση από τα 8 εκατομμύρια που είχε εκτιμήσει νωρίτερα φέτος ο ΟΗΕ ότι βρίσκονται στα πρόθυρα λιμού.
Ο αραβικός συνασπισμός κατηγορεί το Ιράν ότι στέλνει όπλα στους Χούτι, περιλαμβανομένων εξαρτημάτων για πυραύλους, μέσω του κεντρικού λιμανιού της Υεμένης, τη Χοντέιντα, από όπου περνά και ο κύριος όγκος της ανθρωπιστικής βοήθειας.
Η σαουδαραβική τηλεόραση μετέδωσε χθες ότι μια αντιπροσωπεία εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ έφτασε στο Ριάντ για να συναντηθεί με τον συνασπισμό και την κυβέρνηση της Υεμένης, την οποία στηρίζει η Σαουδική Αραβία, «ώστε να εμποδιστεί η μεταφορά όπλων και ρουκετών στους Χούτι».
Το Ιράν αρνείται ότι παρέχει όπλα στους Χούτι, επισημαίνοντας ότι οι κατηγορίες των ΗΠΑ και της Σαουδικής Αραβίας «είναι αβάσιμες».
Η αμερικανική κυβέρνηση ζήτησε την Παρασκευή από τον αραβικό συνασπισμό να διευκολύνουν την ελεύθερη διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας προς όλα τα λιμάνια της Υεμένης και το αεροδρόμιο της Σανάα.
Ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε σε δημοσιογράφους χθες από τη Γενεύη ότι οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει 638 εκατομμύρια δολάρια ανθρωπιστική βοήθεια στην Υεμένη για το οικονομικό έτος 2017 που ολοκληρώθηκε στις 30 Σεπτεμβρίου.
«Έχουμε ζητήσει και από τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις εχθροπραξίες και να αναζητήσουν μια πολιτική λύση στο πρόβλημα», τόνισε ο αξιωματούχος αυτός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ έχουν ξεκαθαρίσει στους συμμάχους τους ότι πρέπει να άρουν τον αποκλεισμό της Υεμένης και έχουν ζητήσει από τους Χούτι να επιτρέψουν πλήρη πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια καθώς «υπάρχει σοκαριστική έλλειψη τροφίμων, καυσίμων και φαρμάκων, γεγονός που προκαλεί πολλά δεινά».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου