no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016

Ο 32χρονος Mahjoub Elaadrassi είναι μετανάστης από το Μαρόκο. Το όνειρό του είναι να γίνει δημοσιογράφος. Έζησε στην Κρήτη, σε ένα χωριό του νησιού, για αρκετά χρόνια.

Του έδιναν ακόμα και το κλειδί του σπιτιού τους!.. 
(Ο μετανάστης από το Μαρόκο τον οποίο στήριξε για χρόνια ένα ολόκληρο χωριό της Κρήτης!... Μια διδακτική για όλους πραγματική ιστορία...)...


Ο 32χρονος Mahjoub Elaadrassi είναι μετανάστης από το Μαρόκο. Το όνειρό του είναι να γίνει δημοσιογράφος. Έζησε στην Κρήτη, σε ένα χωριό του νησιού, για αρκετά χρόνια. Οι άνθρωποι τον στήριξαν και τον εμπιστεύτηκαν. Εργαζόταν σε ένα μίνι μάρκετ και πήγαινε τα πράγματα των πελατών στο σπίτι με ένα παλιό ποδήλατο. Η εμπιστοσύνη των Κρητικών στον Μαροκινό μετανάστη ήταν τέτοια ώστε όταν εκείνοι απουσίαζαν άφηναν το κλειδί σε σημείο που εκείνος γνώριζε, άνοιγε, έμπαινε μέσα, άφηνε τα πράγματα, έκρυβε το κλειδί και έφευγε.

Αυτό γινόταν για χρόνια.

Η κρίση όμως και τα μνημόνια γονάτισαν και τη μικρή κοινωνία του χωριού. Ο Μαροκινός μετανάστης αναγκάστηκε να φύγει μετά από 5,5 χρόνια στην Ελλάδα, τα περισσότερα από τα οποία πέρασε στην Κρήτη, και να αναζητήσει αλλού το όνειρό του. Αφού πέρασε από πολλές χώρες (συνολικά 14 από το 2007 που έφυγε από τη χώρα του!) κατέληξε στην Ισπανία, στη χώρα των Βάσκων. Εκεί πλέον συνεχίζει να εργάζεται και να σπουδάζει. Χωρίς να ξεχνά τί ήταν η Κρήτη και οι Κρητικοί για εκείνον, έναν μετανάστη από τη Βόρειο Αφρική.
Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "El Correo" δηλώνει ότι έχει την Κρήτη και τους Κρητικούς μέσα στην καρδιά του. Έχει τις καλύτερες αναμνήσεις για τον τρόπο που τον αντιμετώπισαν στα πολύ δύσκολα χρόνια των αναζητήσεών του.
Στον νέο τόπο, που φαίνεται ότι έχει πλέον καταλήξει, και στον οποίο βρίσκεται από τον Ιούνιο του 2014, δεν ξεχνά εκείνους τους ανθρώπους που έκαναν το πρωτοφανές για την εποχή, να του δίνουν το κλειδί του σπιτιού τους! Χαρακτηριστικό του πόσο τον εμπιστεύτηκαν. Κι ο Mahjoub το ανταπέδωσε αφού δεν πρόδωσε τη σχέση αυτή.

Λέει ότι οι Βάσκοι, οι νέοι του φίλοι, μοιάζουν με τους Κρητικούς. Τον αγκάλιασαν τον ίδιο ζεστά. Τον στήριξαν, τον εμπιστεύτηκαν.
Όταν βλέπει στην τηλεόραση τις εικόνες των προσφύγων και των μεταναστών θυμάται τις δικές του περιπέτειες. Με τη διαφορά ότι ο δικός του δρόμος ήταν λιγότερο επικίνδυνος, ίσως, αλλά πιο μοναχικός και χωρίς μεγάλη δημοσιότητα.
Τώρα πλέον ο Mahjoub είναι ένας Κρητικός από το Μαρόκο, που ζει στη Χώρα των Βάσκων!
___________
Candianews με πληροφορίες από "El Correo"
http://www.candianews.gr/…/tou-edinan-akoma-ke-to-klidi-to…/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου