no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

"Κλείνει" ψηφοδέλτια και πρόγραμμα ο ΣΥΡΙΖΑ

   Σφέτσα Δάφνη // Ημ. δημοσίευσης: 18/03/2012 // εφημ. "Η ΑΥΓΗ της Κυριακής"  

    Η κατάρτιση των ψηφοδελτίων και η ολοκλήρωση του εκλογικού προγράμματος απασχολούν τα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ και του Συνασπισμού. Μέσα στο σαββατοκύριακο αναμένεται να συμφωνηθεί το τελικό χρονοδιάγραμμα για τα ψηφοδέλτια πανελλαδικά ώστε τα στελέχη του σχήματος να αφιερωθούν αποκλειστικά στην εξωστρεφή παρέμβαση. Εν όψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης η ριζοσπαστική αριστερά στοχεύει στην αξιοποίηση όλων των στελεχών που συμβολίζουν, ο καθένας με τον τρόπο του, τον αντιμνημονιακό αγώνα εντός κι εκτός Βουλής.

    Έτσι σημαντικό και διακριτό ρόλο στον προεκλογικό αγώνα αναμένεται να έχει ο Μανώλης Γλέζος, ενώ προτείνονται υποψηφιότητες, όπως του Γιάννη Δραγασάκη που η συμβολή του στην επεξεργασία των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για την απάντηση στην κρίση καθ'όλη τη διάρκειά της ήταν καθοριστική. Κεντρικό πολιτικό ρόλο στην προεκλογική περίοδο αναλαμβάνει και η Σοφία Σακοράφα, όπως διαπιστώνεται κι από την συμμετοχή της στις πολιτικές συγκεντρώσεις του σχήματος πανελλαδικά. Σχεδόν στο σύνολό τους οι Περιφερειακές και Νομαρχιακές Επιτροπές έχουν συγκεντρώσει τις προτάσεις τους για τις υποψηφιότητες κι έχουν αρχίσει οι τελικές διαβουλεύσεις. Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στην εβδομάδα ολοκληρώνονται και οι διεργασίες με δυνάμεις που προέρχονται από το χώρο της σοσιαλδημοκρατίας, αλλά έχουν σταθεί εγκαίρως απέναντι στην πολιτική των Μνημονίων. Δεν αποκλείεται μάλιστα εντός των ημερών να υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις συνεργασιών με τον ΣΥΡΙΖΑ από ανάλογους σχηματισμούς.

    Σχέδιο νόμου για την αντιμετώπιση της ανεργίας
    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζεται και η προγραμματική δουλειά καθώς αύριο, Δευτέρα, θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη για την ολοκλήρωση των εκλογικών θέσεων. Μόλις πριν από λίγες μέρες, η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τους ανεξάρτητους βουλευτές Σ. Σακοράφα και Παν. Κουρουμπλή κατέθεσαν πρόταση νόμου για την απλή αναλογική. “Μόνον έτσι επιτυγχάνεται η αντιστοιχία ψήφων του εκλογικού σώματος και βουλευτικών εδρών των κομμάτων και θα δίνει τη δυνατότητα εκπροσώπησης στη Βουλή όλων των υπαρκτών πολιτικών τάσεων και δυνάμεων που παίρνουν μέρος στις εκλογές” επισημαίνουν στην ανακοίνωσή τους και συνεχίζουν:
    “Η απλή αναλογική μπορεί να αναδεικνύει Βουλή που δεν θα βρίσκεται σε διάσταση με τη συγκεκριμένη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας, ως θεμελιακής πολιτικής, νομικής και ηθικής αρχής (...) Και η πολιτική ιστορία της χώρας έχει να παρουσιάσει χαρακτηριστικά παραδείγματα κυβερνήσεων που, αν και είχαν εξασφαλισμένη μεγάλη κοινοβουλευτική πλειοψηφία χάρη στο εκλογικό σύστημα, δεν μπόρεσαν ούτε σταθερότητα ούτε δύναμη να αποκτήσουν. Γιατί η σταθερότητα μιας κυβέρνησης εξαρτάται από την πολιτική της και το κατά πόσο ανταποκρίνεται στους πόθους του λαού. Και μόνο τα κόμματα που ακολουθούν πολιτική που δεν υπηρετεί τον λαό έχουν ανάγκη από τέτοιου είδους 'σταθερότητα'”.
    Σειρά τώρα παίρνει η ανεργία, καθώς έχει ήδη συνταχθεί σχετικό σχέδιο νόμου για την καταπολέμησή της που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες μέρες. Έπεται η αντιμετώπιση των καρτέλ και της ακρίβειας.

    Συνάντηση Αλ. Τσίπρα με αντιπροσωπεία βουλευτών της Μεγ. Βρετανίας
    Αύριο ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρας, θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία βουλευτών και συνδικαλιστών της Αριστερής πτέρυγας του Εργατικού Κόμματος Μ. Βρετανίας. Η αντιπροσωπεία θα αποτελείται από τους: Jeremy Corbyn, βουλευτή, John Mc Donnell Βουλευτή, Dot Gibson, γενικό γραμματέα της Εθνικής Συνέλευσης Συνταξιούχων, Jimmy Kelly, εθνικό εκπρόσωπο της UNITE, Manuel Cortes, γενικό γραμματέα της TSSA, David Green, εθνικό εκπρόσωπο του Συνδικάτου των Πυροσβεστικών Σωμάτων, Jane Loftus, πρόεδρο του Συνδικάτου των εργαζομένων στην Επικοινωνία.


    _______________________________

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου