no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κυκλοφόρησε το 1ο τεύχος στη νέα εκδοτική σειρά του Α.Ι.Π.Σ. "Opuscula Peloponnesiaca"



Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών δημιουργεί τη δική του εκδοτική σειρά,που τιτλοφορείται "Opuscula Peloponnesiaca".
Στη σειρά αυτή θα φιλοξενούνται μικρής έκτασης μελέτες και πρόδρομες ανακοινώσεις, όπως και μικρά θέματα ειδικού, ιστορικού και αρχαιολογικού, ενδιαφέροντος. 
Στο πρώτο τεύχος παρουσιάζεται ο κατάλογος του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος τμήματος του αρχείου γραπτών σημειώσεων του Αρκά λογίου και ιστοριοδίφη Γεωργίου Πετρόπουλου (Σαγιά), που συνέταξε ο αρχαιολόγος Σωτήρης Ραπτόπουλος. Μπορείτε να το δείτε στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της Τρίπολης -αλλά και στη βιβλιοθήκη της Δημητσάνας, στη βιβλιοθήκη της Εν Αθήναις Αρχαιολογικής Εταιρείας, στις βιβλιοθήκες της Αμερικανικής Σχολής Κλασικών Σπουδών, της Γαλλικής Αρχαιολογικής Σχολής, του Γερμανικού, του Δανικού, του Σουηδικού και του Ιρλανδικού Ινστιτούτου στην Αθήνα.
Το αρχείο Γ. Πετρόπουλου (Σαγιά) φυλάσσεται στα Γενικά Αρχεία του Κράτους Νομού Αρκαδίας. Με τη βοήθεια του Διευθυντού και του προσωπικού των Γ.Α.Κ. πραγματοποιήθηκε η καταγραφή του αρχείου. 
Πρόκειται για μία έκδοση μικρού "τιράζ", που προορίζεται για βιβλιοθήκες Φορέων και Ιδρυμάτων -γι' αυτό παρακαλούμε, όσοι Φορείς επιθυμούν να το λάβουν, να επικοινωνήσουν μαζί μας στο ηλ/κό ταχυδρομείο ipelsp@gmail.com.
Ευτυχισμένο το νέον έτος!


* * *
Τρίπολη, Πελοποννήσου, Greece
Το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Πελοποννησιακών Σπουδών είναι Ειδική Περιφερειακή Υπηρεσία του ΥΠ.ΠΟ. με έδρα την Τρίπολη και χωρική αρμοδιότητα την Πελοπόννησο. Λειτουργεί σε άμεση και διαρκή συνεργασία με τις αρμόδιες Κεντρικές, Περιφερειακές και λοιπές Ειδικές Περιφερειακές Υπηρεσίες, και η δραστηριότητά του αφορά στη μελέτη και δημοσίευση υλικού περαιωθεισών ή μη ανασκαφών, για τη δημοσίευση του οποίου δεν υπάρχει δήλωση ενδιαφέροντος κατά τις διατάξεις του Ν. 3028/2002.

Προϊστάμενος:
Ζωή Κωστούρου-Ασλαματζίδου
Email: zaslamatzidou@culture.gr

Προσωπικό της Υπηρεσίας:
Υπάγεται: Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Υπαγόμενα Τμήματα Υπηρεσίας:
Τμήμα Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης
Τμήμα Έρευνας
Τμήμα Υποστήριξης της Έρευνας


Στοιχεία Επικοινωνίας:
Διεύθυνση: Καλαβρύτων 211, 221 00
Τρίπολη
Τηλέφωνο:             +30 2710 226753      
Φαξ: +30 2710 226753
Email: aips@culture.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου