no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Σύμφωνα με τον wateraid, 42 εκατ. Αιθίοπες δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Παρά την καταστροφή της ξηρασίας - η nestlé αντλεί 50.000 λίτρα την ώρα νερό από το έδαφος της Αιθιοπίας και χτίζει τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων



Παρά την καταστροφή της ξηρασίας - η nestlé αντλεί 50.000 λίτρα την ώρα νερό από το έδαφος της Αιθιοπίας και χτίζει τη βιομηχανία γαλακτοκομικών προϊόντων

Σύμφωνα με τον wateraid, 42 εκατομμύρια αιθίοπες δεν έχουν πρόσβαση σε ασφαλές νερό. Η εποχή των βροχών είναι δύσκολη για τους ανθρώπους στην Ανατολική Αφρική. Σε αρκετές αφρικανικές χώρες, τα ηνωμένα έθνη προειδοποίησαν ενάντια σε " μαζική εξαφάνιση η χειρότερη ξηρασία στην Ανατολική Αφρική εδώ και πέντε δεκαετίες. Η συνεχιζόμενη ξηρασία οδήγησε σε σημαντική καλλιέργεια. 20 εκατομμύρια άνθρωποι απειλούνται έντονα από την ύπαρξή τους. Εκτός από τους γέρους, τα μωρά και τα μικρά παιδιά απειλούνται από την πείνα. Στην Αιθιοπία, περίπου 5,6 εκατομμύρια άνθρωποι βασίζονται σε ενισχύσεις σύμφωνα με τα ηνωμένα έθνη.
Μετά την παγκόσμια επιχείρηση τροφίμων, υγείας και ευεξίας, η nestlé ανακοίνωσε τον Μάιο του 2016 ότι η κόρη της nestlé, η nestlé waters, ίδρυσε μια κοινή επιχείρηση επιχειρήσεων στην Αιθιοπία μαζί με τους ιδιοκτήτες του τοπικού συσκευαστή Αβησσυνία springs, η nestlé συμπληρώνει την παραγωγή του γάλακτος και των γαλακτοκομικών προϊόντων. Εκτός από την εξαγωγή διαφόρων προϊόντων στην Αιθιοπία, η nestle αγοράζει επίσης premium καφέ από την Αιθιοπία, fanabc.com
Επιπλέον, η nestlé επιδοτείται από το ελβετικό κράτος για την εξαγωγή ισχυρού αποκορυφωμένου γάλακτος σε σκόνη. Χάρη στον "νόμο περί σοκολάτας", ο οποίος αποσκοπεί στην προώθηση της εξαγωγής γαλακτοκομικών προϊόντων, η nestlé λαμβάνει περίπου 25 εκατομμύρια φράγκα ετησίως.
Όπως αναφέρει ο φύλακας, τα τελευταία δέκα χρόνια, η πόλη oromia έχει προσελκύσει πολλούς ξένους επενδυτές και ομάδες που χρειάζονται επίσης νερό: έχουν προκύψει ένα κινέζικο βυρσοδεψείο, stahlmühlen, εργοστάσια νερού και ξενοδοχεία. Τα υπόγεια ύδατα είναι βαθιά, έως και 800 μέτρα πρέπει να ξεπεραστούν μέχρι τις φυσαλίδες του νερού. Κοστίζει πολλά χρήματα για να επενδύσεις μεγάλες εταιρείες για να χτίσουν τα δικά τους πηγάδια και επίσης περασμένα νερά, τα οποία δεν είναι πλέον διαθέσιμα στον πληθυσμό.
Οι κάτοικοι της περιοχής πρέπει να πηγαίνουν στο sululta μέσω δημόσιων μεταφορών ή να περπατούν μακριά για να πάνε στο νερό. Υπάρχει μια βρύση που χτίστηκε από το πετρέλαιο του Σουδάν. Όταν οι άνθρωποι φτάνουν σε αυτό το νερό, πρέπει να ταξινομούνται στις μεγάλες ουρές των ανθρώπων που περιμένουν.
Στο τέλος της πόλης υπάρχει επίσης μια βρύση στην οποία οι κάτοικοι προμηθεύουν νερό. Η ομάδα δερμάτινων προϊόντων Κίνας-Αφρικής παρείχε αυτή τη βρύση. Ωστόσο, το βυρσοδεψείο κατηγορείται επίσης για μόλυνση του νερού στην περιοχή με το βυρσοδεψείο. 50 στρατιώτες της Αιθιοπίας παρακολουθούν την κατάσταση ασφαλείας εδώ, διότι στην περιοχή οι άνθρωποι είναι πολύ θυμωμένοι. Στην Αιθιοπία, όλο και περισσότερες ξένες εταιρείες είναι, και δεν έχει μείνει τίποτα για τους ντόπιους - λιμοκτονούν! (πηγή ο φύλακας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου