no news, good news
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
κάπως έτσι βουλιάζει τις κοινωνίες ο καταστροφικός καπιταλισμός σε παγκόσμια κλίμακα!.
"Η εξουσία χαρίζει τα αγαθά της μόνο σε όσους επιθυμούν να την υπηρετήσουν". Μιχ. Σπέγγος "Η εξομολόγηση ενός πυρην. φυσικού"

Οι περισσότεροι από εμάς δεν ζούμε τα όνειρά μας, επειδή ζούμε τουςφόβους μας

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

Χωρίς Στέγη κινδυνεύουν να μείνουν οι πρόσφυγες του Λαυρίου





Σοβαρά κτιριακά προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει το Ανοιχτό Κέντρο Αιτούντων Άσυλο στην περιοχή του Λαυρίου. Σύμφωνα με την Επιτροπή Στήριξης πολιτών Λαυρίου στους πρόσφυγες, η διευθέτηση του κτιριακού ζητήματος απαιτεί τη μεταφορά των προσφύγων σε άλλο κτίριο για την οποία όμως δεν έχει δεσμευτεί το Υπουργείο Υγείας.

Το Ανοιχτό Κέντρο Αιτούντων Άσυλο στο Λαύριο λειτουργεί από το 1947 και αποτελεί χώρο υποδοχής 300 ατόμων. Αυτή τη στιγμή τα δύο από τα τρία κτίρια του Κέντρου αντιμετωπίζουν προβλήματα στατικότητας και ελλιπούς έως ανύπαρκτης συντήρησης που απαιτούν τη μεταφορά των προσφύγων σε άλλο χώρο για διευθέτηση του ζητήματος. Το κτίριο Α συγκεκριμένα, το οποίο αντιμετωπίζει και τα σημαντικότερα προβλήματα φιλοξενεί 145 άτομα από τα οποία τα 25 είναι παιδιά.

Στο αίτημα των προσφύγων για προσωρινή μετεστέγασή τους σε άλλο οίκημα μέσα στην πόλη του Λαυρίου και διαβεβαίωση του Υπουργείου Υγείας για επαναφορά τους στο κέντρο υποδοχής μετά το τέλος των εργασιών, το Υπουργείο Υγείας απάντησε με το στήσιμο πρόχειρου καταυλισμού για τη φιλοξενία τους. 


Πολίτες του Λαυρίου που έχουν συγκροτήσει Επιτροπή Στήριξης στους πρόσφυγες σημειώνουν πως ο προτεινόμενος από το Υπουργείο Υγείας καταυλισμός θα αποτελείται από λειόμενα σε χωράφι έξω από την πόλη του Λαυρίου που μάλιστα δεν χωρούν ούτε τους μισούς πρόσφυγες του κτιρίου Α.
Σύμφωνα με την Επιτροπή Στήριξης των προσφύγων, στον καταυλισμό δε θα υπάρχει αποχέτευση ούτε και συγκοινωνία για τη μεταφορά των παιδιών στο σχολείο. Όπως επίσης επισημαίνουν «αποκορύφωμα στον εμπαιγμό του Υπουργείου είναι ο εκβιασμός των προσφύγων πως αν δεν εκκενώσουν το Κτίριο, η ευθύνη για ότι συμβεί θα ανήκει στους ίδιους, την ίδια ώρα που το Υπουργείο αρνείται να δεσμευθεί για οποιοδήποτε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αποκατάστασης του κτιρίου Α».


http://forkeratea.blogspot.com/2011/09/blog-post_29.html